Gastro poradenství a konzultace v pohostinství
Aby váš podnik dobře vydělával. A přinášel radost. Hostům, personálu i vám.
Provozování restaurace, penzionu, vedení kavárny, hospůdky či menšího bistra vyžaduje dost úsilí a energie. Jsme tu proto, abyste je vždycky směřovali tím správným směrem.


Gastro poradenství a konzultace v pohostinství
Aby váš podnik dobře vydělával. A přinášel radost. Hostům, personálu i vám.
Provozování restaurace, penzionu, vedení kavárny, hospůdky či menšího bistra vyžaduje dost úsilí a energie. Jsme tu proto, abyste je vždycky směřovali tím správným směrem.
Pomůžeme vám vytvořit životaschopný koncept a rozjet podnik tak, aby generoval zisk. Aby se v něm vám i personálu dobře pracovalo.
A hosté se k vám vždycky rádi vraceli.
U běžících projektů odhalíme slabá místa a společně z nich uděláme silné stránky. Anebo se zaměříme na oblast, kterou si sami určíte.
Co vše to může být? ↓
koncept a jeho realizace
Když o vlastní restauraci či jiném podniku teprve přemýšlíte nebo podnikáte první kroky a potřebujete zkušené rádce a mentory.
Projdeme váš koncept, zhodnotíme jeho ekonomickou sílu a probereme všechny nutné náležitosti, náklady, podmínky a povinnosti provozu restaurace či jiného pohostinství. Tak, aby vás nic nepřekvapilo a dopředu jste věděli o všech souvislostech i nástrahách podnikání v gastronomii.
Společně vymyslíme koncept a určíme jeho cílové skupiny. A s ohledem na ně vybereme vhodné místo a prostory. Anebo naopak vám, prostorám i lokalitě přizpůsobíme koncept tak, aby měl našlápnuto k úspěchu.
Kavárnu, bistro i hospodu s vámi otevřeme a rozjedeme. A následně můžeme pravidelně i nepravidelně dohlížet na efektivní vedení podniku.
Ekonomika provozu a cenotvorba
Pořád je to byznys. Pokud nechcete svůj podnik dotovat nebo balancovat na hraně zisku a prodělku, musíte zvládnout ekonomiku restauračního, pohostinského provozu. Zkrátka mít dobrý přehled o všech nákladech na provoz restaurace, kolik vás přesně co stojí a kde můžete ušetřit bez toho, aby se to dotklo kvality služeb.
Uděláme jasno ve vašich (i skrytých) nákladech, tržbách, maržích, reálném i ušlém zisku a v tom, jak jejich určitá výše ovlivňuje finanční pohodu a ziskovost podniku v krátkodobém i delším horizontu. Zjištění promítneme do tvorby cen v restauraci a dalších opatření.
Naučíme vás hlavní principy cenotvorby v gastronomii a pohostinství. Jak kalkulovat ceny pokrmů na jídelním lístku či v rychlém občerstvení typu bistro nebo snack bar. S ohledem na náklady, koncept provozu, konkurenci i psychologii zákazníka.
Zhodnocení / tvorba jídelního lístku
Jídelní a nápojový lístek je základním dokumentem každé restaurace, hospody či kavárny. Je to vaše vizitka, propagační nástroj i zdroj zisku.
Zhodnotíme aktuální nabídku jídel a nápojů po gastronomické i ekonomické stránce a navrhneme konkrétní úpravy.
Pomůžeme vám vytvořit zcela nový lístek včetně sezónních variant a kalkulací cen tak, abychom zachovali všechny očekávané náležitosti lístku, dodali mu kulinářský šmrnc, a hlavně obchodní smysl.
Výběr a školení personálu
Gastronomie je týmový sport, v němž záleží na každém zaměstnanci. Každý je stejně důležitý, kuchaři i číšníci a servírky, provozní i pomocné profese.
Pomůžeme vám najít ty správné lidi a vytvořit z nich spolupracující tým. Proškolíme vaše zaměstnance pro kuchyni i plac. Aby každý přesně věděl, co, jak a kdy dělat. Aby společně vytvářeli kvalitu, za kterou se bude chodit.
Kuchyně, která funguje a vydělává
Kuchyně je alfou a omegou každého pohostinství. Ano, tvoří ji mistr kuchař, ale také řada best practice, která není závislá na jedné konkrétní osobě.
Společně s vámi vytvoříme prostředí, které přispívá k dobré práci, určíme a nastavíme procesy, proškolíme lidi.
Od členění pracovního prostoru, ergonomii jednotlivých stanovišť a funkčního gastro vybavení přes výběr dodavatelů a principy skladování jednotlivých surovin po zásady práce s jídlem s ohledem na HACCP a hygienu potravin.
účelnost prostoru a gastro vybavení
Prostory, které personálu skutečně pomáhají v práci. Prostory, v nichž se dobře cítí hosté i zaměstnanci.
Pomůžeme vám navrhnout a vybavit kuchyň tak, aby v ní práce kuchařů odcejpala jedna báseň.
Postaráme se o to, aby prostory pro hosty nejen dobře vypadaly a podporovaly koncept restaurace, ale aby se v nich i obsluhující personál pohyboval lehce a rychle a snadno se dostal ke každému z hostů.
Komu už jsme dobře poradili
(a často dál radíme)

Restaurace Želivárna
Pražská restaurace s celkovou kapacitou až 290 míst. Spolupracovali jsem na tvorbě jídelního lístku včetně kalkulací a revitalizací. Zaškolili jsme kuchyňský personál. Projektu poskytujeme dlouhodobou podporu, podílíme se na chodu celé restaurace a pomáháme s vytvářením speciálních nabídek a tvorbou denního menu.
Restaurace Blanická koruna
Vinohradská restaurace se zahrádkou s celkovou kapacitou prostor 120 míst. Vytvořili jsme jídelní lístek a připravili koncept denních menu včetně sezónních variant. Proběhlo také školení kuchyňského i obsluhujícího personálu.
Restaurace dočasně uzavřena


Restaurace Blanická koruna
Vinohradská restaurace se zahrádkou s celkovou kapacitou prostor 120 míst. Vytvořili jsme jídelní lístek a připravili koncept denních menu včetně sezónních variant. Proběhlo také školení kuchyňského i obsluhujícího personálu.
Restaurace dočasně uzavřena

Restaurace Horůvka
Pomáhali jsme s konceptem, otevřením a rozjezdem restaurace s divadelním sálem v Šenově u Ostravy. Kompletní poradenství od výběru personálu do celé restaurace přes vytvoření jídelního a nápojového lístku až po zaškolení všech zaměstnanců. Součástí poradenských aktivit bylo také cateringového využití divadelního sálu.
Restaurace U Císaře
Mirošovický penzion a restaurace U Císaře představuje rodinný podnik s tradicí sahající až do roku 1908. Na začátku spolupráce jsme vytvořili nový jídelní a nápojový lístek včetně všech kalkulací. Zaškolili jsme personál pro kuchyň i restauraci a pomohli majitelům začlenit do řízení podniku prodejní přístup.


Restaurace U Císaře
Mirošovický penzion a restaurace U Císaře představuje rodinný podnik s tradicí sahající až do roku 1908. Na začátku spolupráce jsme vytvořili nový jídelní a nápojový lístek včetně všech kalkulací. Zaškolili jsme personál pro kuchyň i restauraci a pomohli majitelům začlenit do řízení podniku prodejní přístup.

A dalších 75 restaurací, hospod, penzionů, kaváren a bister od roku 2007
Máme zkušenosti s různými typy gastronomických provozů. Od velkých hotelových restaurací po malé bary a občerstvení. Rádi pomůžeme i vám.
Mám dotaz.
Potřebuji konzultaci
Každý podnik chce své. Zjistíme, co potřebuje ten váš,
a společně ho posuneme dál.